Op zoek naar de perfecte wijn om te geven

Ama la Vita is ontstaan vanuit een wens om een ideale wijn voor onze relatiegeschenken en catering opdrachten te bieden, maar die ook nog eens visueel aantrekkelijk is en een mooie boodschap heeft. We maken de gelukkigste momenten van mensen mee, bruiloften, vieringen van verjaardagen en jubilea, maar ook de hart onder de riem momenten.

We misten een wijn, die naast de smaak ook direct bij het zien van de fles een fijn gevoel oproept; kortom de hele ervaring. Samen met ons contact Johan van der Beek van Innovino, die jarenlange ervaring heeft met wijn, zijn we een wijnreis gestart om de juiste te vinden en zijn we zelf aan de slag gegaan om dit concept goed neer te zetten.

Het bleek een Italiaanse droom vol liefde, lekker eten en het ontdekken van onze favoriete wijnen op wijnreis door Italië. In onze zoektocht door Italië gingen we op zoek naar parels van een wijnen die perfect zijn om cadeau te geven en te krijgen.

Een perfecte combinatie

Venetië, Wijn & Liefde

Het grootste deel van de wijnen van Ama la Vita wordt gemaakt in de wijngaarden rondom deze magische stad en is daarom ook het perfecte geschenk voor wie je liefhebt. Venetië, de stad van de liefde, is ook waar onze wijnreis begon en waar wij ons hebben verloofd in mei 2022.

De wijngaarden liggen in Lugugnana, een gehucht van Portogruaro, op enkele kilometers van de oude stad en op een half uur rijden van de stad Venetië. Het is een uitgestrekt vruchtbaar gebied tussen de rivieren Livenza en Tagliamento, op de grens tussen Veneto en Friuli, tussen het platteland en de zee. De ligging van onze wijngaarden in een gebied tussen de zee en de bergen betekent dat zij profiteren van het zachte klimaat en de zeebries, en van een gunstige voorwaarde voor de teelt van wijnstokken waarvan het de kwaliteit van onze wijnen beïnvloedt.

De smaak van Sicilië

In onze zoektocht naar een volle, krachtige maar tegelijk fruitige rode wijn, kwamen we terecht op Siciliaanse bodem. Hier hebben we de perfecte match gevonden in onze Nero d’Avola. Een inheemse druif op Sicilië die door de Italianen ook wel ‘het zwart van Avola’ genoemd wordt.

De zon en de wind, die kenmerkend zijn voor de Belìce-vallei, zijn de bakermat van onze Nero D’Avola wijnstokken die op 100-300 meter boven zeeniveau op de glooiende heuvels van het achterland van Trapani zijn geplant in donkere zwarte grond. De zwarte grond is rijk aan leem, compact en bestand tegen droogte en is bijzonder geschikt voor de teelt van deze inheemse Siciliaanse druif. De wijn rijpt twee tot vier maanden in stalen tanks en vervolgens acht tot tien maanden in Franse eikenhouten vaten.

Wijngaard op Sicilië met Nero d'Avola druif

Wat maakt onze wijnen speciaal?

Ons assortiment is persoonlijk geselecteerd en elk glas draagt bij aan ons motto ‘houden van het leven’. Maar wat maakt Ama la Vita verder de moeite waard?