Pinot Grigio

11.50

De Pinot Grigio van Ama la Vita worden gemaakt in de wijngaarden rondom de magische stad Venetië en hebben dan ook het DOC keurmerk Delle Venezie. Dit is een wijnregio wat gebruikt kan worden in het gebied ten noorden van de stad Venetië, mits aan strenge kwaliteitseisen wordt voldaan. De ligging van deze wijngaarden in een gebied tussen de zee en de bergen betekent dat zij profiteren van het zachte klimaat en de zeebries, en van een gunstige voorwaarde voor de teelt van wijnstokken waarvan het de kwaliteit van onze wijnen beïnvloedt.

Dit is een elegante witte wijn afkomstig van de wijngaarden uit Portogruaro nabij Venetië. Bevat prikkelende aroma’s van citrusfruit, appel en peer. Deze Pinot Grigio heeft een frisse smaak en een lang aanhoudende zachte afdronk. Een wijn voor ieder moment en combineert goed met antipasti, vis of gevogelte.

Categorie:
ALCOHOL

12,5%

Naam

Ama la Vita – Pinot Grigio – 2021

Druif

100% Pinot Grigio

Jaartal

2021,2022

Inhoud

75CL

Onze Pinot grigio is een pittige witte wijn die net zo verfrissend is als een koud glas limonade op een hete zomerdag. Deze druifsoort, oorsponkelijk uit Frankrijk, maar met de meeste vierkante m2 wijngaarden in Italië, geeft een droge witte wijn met een pittige zuurgraad en een fruitig karakter en daarbij geeft onze Pinot Grigio een lichte tinteling in de mond.

Geur en smaak

Citrusfruit,  peer en appel
De hoge zuurgraad geeft een lichte mineraliteit

DENOMINAZIONE DI ORGINE CONTROLLATA (DOC) Venezie

DOC betekent in het Nederlands: gecontroleerde benaming van oorsprong. Dit streng gecontroleerde keurmerk garandeert de kwaliteit van de wijn. In deze wijnwetgeving worden bepaalde bewezen wijntechnieken opgenomen die garant staan voor kwaliteitswijn (vooral om experimenten te voorkomen). Ook komen de wijnen uit een begrensd gebied, waardoor de druifsoorten oorspronkelijk zijn en voldoen aan vastgestelde productie-eisen.

Alle wijnen van Ama la Vita hebben het DOC keurmerk.